Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö, joka tekee kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä sekä vaikuttamistoimintaa. KUA työskentelee laadukkaan koulutuksen, kestävän toimeentulon ja rauhan puolesta. KUA toimii maailman hauraimmilla alueilla ja auttaa apua tarvitsevia ihmisiä uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Työmme pohjana on oikeusperustaisuus, joka tarkoittaa, että toimintaamme ohjaavat tasa-arvo, syrjimättömyys ja vastuullisuus. 

Suomessa KUA toteuttaa lisäksi globaalikasvatusta ja tuottaa erilaisia globaalikasvatusmateriaaleja eri ikäryhmien kanssa käytettäväksi. Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä toimii useita verkostoja, joista Changemaker ja Opettajat ilman rajoja tekevät myös globaalikasvatusta.
Painettua aineistoa tilattavaksi
Materiaalia täydentävät digitaaliset aineistot
Tilaamaasi aineistoon kuuluvat digitaaliset lisämateriaalit lähetetään sinulle sähköpostilla viikon kuluessa tilauksesta. Voit myös ladata aineistot suoraan täältä.
Toiminnalliset KUA-rastit

Kolmesta erilaisesta tehtävästä koostuvat KUA-rastit ovat leikkimielinen tapa tutustua esimerkiksi alakouluikäisten kanssa Kirkon Ulkomaanavun työhön, humanitaariseen apuun ja koulunkäynnin merkitykseen kriisitilanteissa. Tehtävät sopivat ryhmille myös yhteistyötaitojen kehittämiseen ja pienimuotoiseen kilpailuun.

Roolikorttiharjoite

Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemakerin suosittu Roolikorttiharjoite sisältää 20 hahmokorttia sekä neljä vaihtoehtoista harjoitetta, joiden avulla voi käsitellä ihmisoikeuksia, syrjintää ja globaalia epäoikeudenmukaisuutta. Roolikortit on suunnattu ensisijaisesti nuorille, mutta niitä voi hyödyntää myös muiden ryhmien kanssa.

Mahdollisuuksien polulla -kuvaesitys

Kuvaesityksen kautta pääsee kurkistamaan esimerkiksi erilaisiin koulumatkoihin, kouluruokailuun sekä luokkatiloihin Kirkon Ulkomaanavun toimintamaissa. Kuvaesityksen voi yhdistää esimerkiksi Mahdollisuuksien polulla -materiaalin tarinoiden yhteyteen tai vaikka koulupolun aloitukseen liittyvään keskusteluun ja pohdintaan.